Feng Shui; 3 tips voor de badkamer

Soms is het verbouwen of renoveren van een badkamer niet haalbaar, wat de reden ook is. Misschien heb je te weinig tijd om het uit te voeren, of ontbreek het aan geld. Het verbouwen van een badkamer kan nu eenmaal duur uitvallen.

Je wilt natuurlijk ook niet blijven zitten met een badkamer die maar voor de helft af is. Dat is geen doen. Er zijn echter alternatieven voor het verbouwen van je badkamer. Alternatieven waar niet meteen de sloophamer aan te pas komt.

Pas de Chinese kunst van Feng Shui toe op je badkamer.

Wat is Feng Shui

Feng Shui betekent letterlijk ‘wind en water’. Het is een ruim 3000 jaar oude Chinese filosofie. De leer legt uit hoe de omgeving invloed kan uitoefenen op je geluk.

Gebruik van Feng Shui

Door je leefomgeving aan te passen, kun je harmonie en kracht halen uit die omgeving. Het wordt veel toegepast om rust te brengen in de slaapkamer.

Nou is water al veelvuldig aanwezig in de badkamer, dus kun je met een beetje wind Feng Shui ook hier toepassen.

Tip 1; gebruik kalmerend water

Water staat voor zuiverheid. Daarom hebben sommige mensen een kleine waterval of fontein in hun woonkamer of slaapkamer. Het brengt een vreedzame stroom van energie en zuiverheid. Bovendien is het geluid van kabbelend water rustgevend.

Plaats een kleine waterval

In plaats van het plaatsen van een nieuwe wastafel met designer kraan of masserende douchekop, kun je overwegen om je badkamer te verrijken met een miniatuur waterval. Zo breng je positiviteit in de badkamer.

Het stromende water schijnt een zuiverende en kalmerende werking te hebben.

Tip 2; breng buiten naar binnen

Dat wil niet zeggen dat je de buitenmuur moet openbreken, want dan ga je toch aan het slopen. Ook hoef je in de winter niet continu het raam open te houden. Het is veel eenvoudiger én goedkoper.

Natuurlijke elementen in je badkamer

Schelpen, kiezelstenen, rotsen of andere (gekleurde) stenen. Je kunt ze mooi in glazen schalen of vazen plaatsen. Leg wat strandzand onderin en je brengt buiten helemaal naar binnen.

Feng Shui in de badkamer met schelpen

Bij andere natuurlijke materialen kun je denken aan handdoeken van puur katoen of hennep. Planten in je badkamer plaatsen is een mooie manier om de natuur in huis te halen. Ze zuiveren de lucht en planten doen het meestal goed in een vochtige ruimte.

Tip 3; speel met licht en spiegels

Als je toch de sloophamer wil gebruiken, dan kun je indien mogelijk een dakraam of koepel overwegen. Je brengt daardoor veel licht in de badkamer, en kunt genieten van een prachtige blauwe lucht, sneeuw en regen of een heldere sterrenhemel.

Ook met kaarsen en sfeerverlichting kun je de magie en de sfeer van de badkamer positief beïnvloeden. Samen met spiegels op de juiste plaatsen in de badkamer, maak je deze ruimte helemaal van deze tijd en creëer je een oase van rust, energie en positiviteit.

Dit zijn drie goede manieren om Feng Shui toe te passen in je badkamer.