Badkamer renoveren

Een badkamer renoveren doe je niet zomaar even tussendoor. Je moet al snel rekening houden met een paar weken werk. In die tijd kun je ook vrijwel geen gebruik maken van je badkamer.

Badkamer renoveren; gewoon doen

Dat is al onhandig, maar het renoveren van een badkamer kan bovendien behoorlijk prijzig zijn. Mede daardoor wordt de uitvoering ervan vaak uitgesteld. Dat is jammer, want het kan makkelijker en goedkoper.

Soms is een specialist nodig

Je kunt veel zelf, en daarom zetten we ook wat handige tips voor je op een rij. Voor sommige dingen is het wel handig als je daar een specialist naar laat kijken.

Waterleiding en elektriciteit, of een combinatie daarvan, laat je liever over aan een vakman. Safety first! Al het andere kan lekker goedkoop zelf.

Badkamer renovatie tip 1; zelf aan de slag

Door zelf met wat kleine klusjes aan de slag te gaan, bespaar je veel geld. Dat wil niet zeggen dat het geen effect heeft. In tegendeel; soms kun je met een paar kleine aanpassingen je badkamer meteen een andere uitstraling geven.

Kleine klusjes in de badkamer

Wat dacht je van een andere kraan of douchekop. Dat is een klus die je makkelijk zelf kunt uitvoeren, en het geeft je badkamer wel een andere sfeer. Ook een vers likje verf is voor veel mensen nog wel te doen.

Stressvolle baan? Slopen kun je zelf! Hak zelf (rustig) de tegels van de wand, en laat daarna pas een tegelzetter komen. Zo bespaar je tijd en geld, en het kan ook best even lekker zijn om fysiek uit te leven op de oude tegels, en daarna te kunnen genieten van de nieuwe.

Heb je nog nooit eerder zelf geklust? Je vindt heel veel filmpjes met gedetailleerde uitleg op YouTube. Als het je lukt, geeft het je ook nog eens een heel goed gevoel. Wij zien alleen maar voordelen.

Badkamer renovatie tip 2; renoveer in fasen

Geen zin om lange tijd niet rustig naar de wc te kunnen of uitgebreid in bad kunnen liggen? Logisch! Als je de renovatie in kleinere klussen opsplitst, heb je veel minder last van het werk. Dus niet een hele week de badkamer overhoop, maar gewoon af en toe een dagje een klus aanpakken.

Als je een goede planning maakt, kun je de belangrijkste zaken eerst aanpakken. Zo houd je ook nog eens goed overzicht op je budget.

Badkamer renovatie tip 3; werk met kleuren

Kleuren zijn easy. Nieuw douchegordijn, nieuwe handdoeken en washandjes in dezelfde frisse kleur, en je geeft de badkamer al een heel andere uitstraling. Kost niet te veel en is ook nog eens heel makkelijk.

Kies de juiste verf

Wil je een stap verder en met verf de accentkleur gaan aanbrengen in je badkamer? Ook dat is een klus die goed te doen is. Omdat de badkamer een vochtige ruimte is, moet je wel advies inwinnen over de juiste verf voor de badkamer.

De bouwmarkt of verfhandel kan je daarbij adviseren.