Badkamer verbouwen; voor hem, haar of beide

Smaken verschillen, ook tussen man en vrouw. Als het aankomt op het verbouwen van de badkamer, kun je jezelf afvragen voor wie je verbouwt; voor hem, haar of beide.

Als hij denkt aan stoere houten elementen en zij ziet liever roze en lavendel. Wil hij een krachtige douchekop, en zij een heerlijk groot bad om aan het eind van de dag met een serie op de tablet in weg te zinken?

Dan moet je weten dat combineren prima mogelijk is. Een verschil van mening hoeft dus geen probleem te zijn.

Basis inrichting badkamer neutraal houden

Als je bij het verbouwen van de badkamer kiest voor een neutrale basis, dan kan het eigenlijk nooit fout. Een witte achtergrond in de vorm van tegels zorgt voor een lichte en neutrale uitstraling.

Door accessoires toe te voegen zoals handdoeken, badmat en douchegordijn, kun je de sfeer van de badkamer bepalen. Als je de decoratie allebei beu bent, ben je ook snel en goedkoop weer klaar met herinrichten.

Combineer met badkameraccessoires

Kies bijvoorbeeld voor het vrouwelijke lavendel in het voorjaar en de zomer, en geef de badkamer een meer mannelijke uitstraling in de herfst en winter met diep gekleurde chocoladebruine handdoeken en accessoires.

Badkamer inrichten met accessoires

Dit kun je prima afwisselen. De kracht van een compromis, wat op elk lak in een relatie van pas komt, ook in de badkamer.

Gebroken wit

Een net iets andere sfeer krijg je met gebroken wit als basiskleur. Je kunt daarbij opnieuw combineren en afwisselen met mannelijke en vrouwelijke kleuren en accessoires. Probeer daarin niet door te slaan en houd het bij accenten.

Wat betreft de douchekop of het ruime bad? Misschien is ook daar een combinatie mogelijk.

Verschillende zones in de badkamer

Onder de wastafel kun je vaak spullen kwijt. Zet daar de gezichtsbehandelingen, crèmes en lotions neer die zij nodig heeft voor haar momentje van rust en beauty. Terwijl scheerschuim, mesjes en after-shave ook een eigen plek kunnen krijgen.

Een mooi idee is om twee spiegels of spiegelkastjes op te hangen. Elk met de eigen noodzakelijke producten voor het scheren of het aanbrengen van make-up.

Zo kun je toch samen tijd doorbrengen in één van de meest belangrijke ruimtes van het huis. Gebruik creatieve ideeën om je badkamer te verbouwen en rekening te houden met hem, haar en beide!