Grotere badkamer door herinrichten

Heb je een kleine badkamer waar je eigenlijk niet uit de voeten kunt? Door je badkamer opnieuw in te richten kun je de badkamer groter doen lijken, zonder een ingrijpende verbouwing.

Kleine ingrepen maken groot verschil

Een complete verbouwing of renovatie van een badkamer is voor veel mensen niet haalbaar. Soms is het simpelweg niet mogelijk om muren uit te breken en de badkamer uit te breiden.

Vooral bij kleine, oudere woningen is dat vaak niet te doen.

Creatief badkamer herinrichten

Met wat creativiteit kun je wel veel bereiken, zodat jouw badkamer visueel groter lijkt en weer voldoet aan de huidige maatstaven.

Badkamer met een moderne badkuip

Verwijder traditionele badkamerkastjes; dat kan anders

Op dit moment heb je misschien een muur vullende wastafel-kast combinatie in je badkamer. Dit lijkt heel praktisch, maar het zorgt er wel voor dat je badkamer meteen vol lijkt te zijn.

Verwijder de kast en hang een losse wastafel neer, eventueel met een mooie wastafelvoet. Je vraagt je nu waarschijnlijk af waar je de inhoud van je kast moet laten. Goede vraag.

Creëer opslagruimte buiten de badkamer

Soms is er in de gang of overloop ruimte om een kast te plaatsen. Als dat zo is, haal dan de rommel uit de badkamer en plaats die daar in een mooie kast. Zo haal je veel drukte uit de badkamer en zorg je daar voor meer ruimte en rust.

Heb je in de badkamer muurruimte over? Dan kun je natuurlijk ook in de badkamer nog ruimte creëren. Probeer op een creatieve manier met de kleine ruimte om te gaan.

Nieuwe ruimte in de badkamer

In de badkamer kun je er voor kiezen om mooie planken aan de muren te hangen of een mooie kast boven het toilet te plaatsen. Het is een creatieve manier om de ruimte anders in te delen.

Een afgesloten kast is decoratief en past bij de inrichting van een badkamer. Het is ideaal voor het opslaan van dingen die je liever niet in het zicht wil hebben.

Gebruik licht en lichte kleuren

Lichte kleuren hebben een verruimend effect. Een kleine ruimte maak je visueel groter door wit of lichte tinten te gebruiken. Schilder je badkamer dus in die kleuren.

Daarbij speelt licht een grote rol. Een lichte ruimte lijkt groter. Een dakraam of koepel kan zorgen voor extra lichtinval en heeft een vergrotend effect. Het vergroten van het raam is soms ook een mogelijkheid om meer licht binnen te krijgen.

Met LED-verlichting kun je bovendien in de badkamer vaak op een veilige manier voor voldoende licht zorgen. Zo hoef je niet echt te verbouwen in de badkamer.

Visuele effecten maken de badkamer groter

Door slim gebruik te maken van lijnen kun je de ruimte hoger, breder of dieper laten lijken. Dit soort visuele elementen maken een groot verschil, en zijn vaak heel goedkoop toe te passen.

Door het gebruik van grote spiegels toe te voegen, en deze strategisch te plaatsen, kun je dat effect nog eens verder versterken. Je ziet het; door ruimtebesparende ideeën te combineren met wat visuele magie, kun je jouw kleine badkamer omtoveren tot een paleis.