Badkamer trends

Een badkamer is onderhevig aan badkamer trends en is al lang niet meer de plek met uitsluitend een toilet en een douchebak.

Steeds vaker wordt uitgekeken naar mogelijkheden om de badkamer zo praktisch mogelijk in te richten, zonder er meteen een kille koude ruimte van te maken.

Badkamer trends

Mensen willen ook van hun badkamer een sfeervolle ruimte maken, waar je kunt relaxen en waarvan de inrichting aansluit bij de rest van de woning.

Breng sfeer met badkamer accessoires

Technische hoogstandjes in de badkamer

Steeds vaker vinden we technische hoogstandjes in de badkamer. Kranen met safe touch technologie zorgen er bijvoorbeeld voor dat kraanhuizen op een veilige temperatuur blijven.

Ook handig zijn de wastafelkranen met een ingebouwde sensor. Wat het bad betreft kun je in plaats van kunststof en plaatstaal tegenwoordig ook kiezen voor een uitvoering in beton, natuursteen en zelfs hout.

Bad trends

Wie liever naast elkaar dan tegenover elkaar ligt, plaatst simpelweg een breed duobad. Ter aanvulling van een whirlpoolsysteem, kun je tegenwoordig zelfs lichttherapie ondergaan in de badkuip.

Als de ruimte het toelaat is er verder van alles mogelijk op het gebied van stoomcabines en sauna’s in de badkamer.

Nog meer badkamer trends

Wat betreft de badkamer trends op kleur- en vormgebied zien we momenteel nog steeds het minimalistische grijs en wit met  de hoekige vormen domineren.

Daar komt echter verandering in; ontwerpers reiken steeds vaker naar warmere kleuren en de gebruikte materialen krijgen ronde organische vormen. Zo wordt de badkamer een veel prettigere plek om te verblijven.

Wat tegels betreft blijven de grote formaten voorlopig onverminderd populair. Daar tegenover staan de smalle ‘strokentegels’; tegels met dezelfde kleur als de vloertegels die tegen de wand worden gebruikt.

Geen lange lijnen, maar subtiele smalle stroken die het grote tegelwerk onderbreken.