Badkamer verbouwen; stel deze vragen

Laat je jouw badkamer verbouwen door een aannemer of bouwbedrijf? Dan is het goed om deze partij de oren van het hoofd te vragen, voordat je jouw handtekening onder de overeenkomst zet.

Nut van vragen stellen

Het stellen van vragen voorkomt problemen op een later moment, tijdens of na het verbouwen van de badkamer. Elke gerespecteerde aannemer beantwoordt je vragen geduldig en moedigt juist aan tot het stellen van vragen.

Contract badkamer verbouwen bouwbedrijf aannemer.

Ga dus niet alleen op zoek naar de dingen die je in je nieuwe badkamer wilt hebben, maar shop ook bij verschillende aannemers, zodat je de juiste aannemer voor jouw klus vindt. Dat is minstens zo belangrijk als de keuze van welk nieuw bad er in de badkamer komt te staan.

Vraag naar opleiding en verzekering

Kies je blind een aannemer, dan lijkt het logisch dat die goed verzekerd is. Handig voor als dat mooie nieuwe bad ineens in je woonkamer staat, of water langs je dierbare portretten langs de muren loopt.

Je wil niet weten hoeveel mensen al ernstig gedupeerd zijn geraakt door het inhuren van een aannemer die niet de juiste opleiding had of onvoldoende was verzekerd.

Certificering is belangrijk

Door een aannemer in te huren die over de juiste opleiding en certificaten beschikt, bescherm je jezelf al op een aantal vlakken. De juiste opleiding en certificaten geven aan dat de aannemer in elk geval zijn vak serieus neemt.

Een foutje kan gebeuren, maar bij het verbouwen van je badkamer kan dat grote gevolgen hebben. Niet alleen praktische problemen maar zeker ook financiële. Is de aannemer goed verzekerd tegen die fouten? Vraag de aannemer hoe hij dit heeft geregeld.

Verzekering zorgt voor rust

Een aansprakelijkheidsverzekering is voor ondernemers verplicht, maar zorg ervoor dat de verzekering van de aannemer de mogelijke schade ook echt vergoedt, mocht het misgaan.

Een aannemer die jouw badkamer goedkoop verbouwt én goed verzekerd is, zorgt voor veel rust. Zelfs als er wat misgaat.

Vraag naar geschiedenis

Ken je de achtergrond van de aannemer? Vraag hoe lang hij al in het vak zit en of het om een familiebedrijf gaat. Het is ook goed om te vragen om aanbevelingen die ze hebben gekregen.

Vorm een beeld van de aannemer

Vraag of je contact mag opnemen met eerdere klanten van het bedrijf. Zo krijg je een idee van de kwaliteit en betrouwbaarheid van de aannemer en zijn bedrijf.

Hoe meer je vraagt, hoe duidelijker wordt of de aannemer de waarheid spreekt en inderdaad zo goed en betrouwbaar is als hijzelf ongetwijfeld beweert te zijn.

Opmeten badkamer verbouwing

Wil je een bouwbedrijf dat zich als een dolle door jouw badkamer haast, op weg naar een volgende klus? Of heb je liever een bedrijf dat de tijd neemt en de klus goed en zonder afleidingen klaart.

Geeft een aannemer je in het voortraject de juiste aandacht, dan is de kans groot dat hij dit ook tijdens de verbouwing zal doen.

Vraag om voorbeelden van hun werk

Heeft de aannemer voorbeelden van hun werk? Vraag of ze foto’s kunnen laten zien van eerdere projecten. Als ze dit niet kunnen of willen, kan dat een reden hebben.

Nou kan een aannemer natuurlijk heel goed zijn, en bovendien heel bescheiden. Toch is het een risico als je niet weet wat een aannemer voor je kan betekenen en je niet zelf kan zien wat voor werk hij aflevert.

Bekijk en vergelijk online

Heeft de aannemer een website met foto’s, tarieven, goede informatie over hun werk en misschien zelfs reviews van tevreden klanten? Bekijk die informatie dan zorgvuldig.

Het is een ideale manier om al in het voortraject verschillende aannemers en bouwbedrijven met elkaar te vergelijken. Op basis daarvan kun je zelf al bedrijven laten vallen.

Vraag om garantie

Er zijn twee manieren om garantie te krijgen. De eerste is het vastleggen van de afspraken. Vraag na het oriënterende gesprek om een aanbod op papier of per e-mail. Mondelinge afspraken zijn zeker ook rechtsgeldig, maar lastiger te bewijzen.

Heb je aanvullende vragen? Stel ze dan schriftelijk per e-mail. Zo ontstaat er een naslagwerk van informatie voor tijdens en na de verbouwing van je badkamer.

Het voorkomt misverstanden en geeft je meer duidelijkheid over wat je kunt verwachten, en je kunt de aannemer ook makkelijker wijzen op de gemaakte afspraken.

Aanvullende garantie

De tweede manier om garantie te krijgen, is vragen om een extra garantie voor de eerste zes maanden na afronden van de verbouwing. Je kunt ook om een waarborg vragen als je nog niet eerder zaken hebt gedaan met het bedrijf.

Als je een bouwbedrijf of aannemer inhuurt, is het zaak om vragen te stellen. Hoe meer, hoe beter.