Kleine badkamer verbouwen


Een kleine badkamer verbouwen én het groter laten lijken dan de badkamer is? Dat kan! Bovendien is het ook nog eens goedkoper als je deze tips ter harte neemt.

Kleine badkamer verbouwen; drie tips

Zorg voor licht in je badkamer

Tip 1: Maak de kleine badkamer vooral licht.
Een lichte badkamer lijkt veel ruimer. Dat geldt overigens ook voor kleine slaapkamers of woonkamers. Lichte kleuren betekent overigens ook niet meteen alleen maar wit.

Kleine badkamer verbouwen

Je kunt heel goed gebruik maken van lichte pasteltinten, die ervoor zorgen dat de badkamer veel groter oogt. Kies zoveel mogelijk voor transparante materialen. Ook een inloopdouche met glazen douchewand kan een vergrotend effect geven.

Lijnen doortrekken

Tip 2: Speel met lijnen
Het lijnenspel in een badkamer kan ervoor zorgen dat de badkamer klein lijkt. Het kan er dus ook voor zorgen dat jouw badkamer veel groter lijkt! Lijnen in de badkamer worden meestal veroorzaakt door tegels.

Zowel de lijnen van vloertegels als die van wandtegels kunnen optisch bedriegen. Hoe groter de tegel, hoe groter de badkamer lijkt. Als de tegels bovendien vrij doorlopen, lijkt de badkamer al snel een stuk groter, en dat kan in combinatie met de derde tip.

Zwevende badkamermeubels

Tip 3: Laat badkamermeubels zweven
De vloertegels kun je volledig laten doorlopen wanneer badkamermeubels zweven. Dat kun je doen met een hangtoilet aan de wand en badkamerkastjes die je zonder pootjes aan de muur bevestigt. Dit zorgt ervoor dat de lijnen van de tegelvloer ongehinderd kunnen doorlopen.

Daardoor lijkt jouw badkamer groter. Als je een badkamer verbouwen gaat, zorg er dan voor dat de lange lijnen meelopen met de kortste kant. Dan is het effect het grootst.

Bovendien is schoonmaken een stuk eenvoudiger en het is goedkoper omdat er minder tegels op maat gezaagd hoeven te worden en er ook minder voegwerk nodig is.