Verbouw je badkamer met een klein budget

Wil je jouw badkamer verbouwen, zonder flink wat geld te investeren? Geen paniek, ook met weinig geld kun je nog steeds goedkoop een badkamer verbouwen.

Het herinrichten van je badkamer hoeft niet veel werk te zijn en kan zonder hoog budget. Ook hoef je meestal geen bouwvakkers en architecten bij je plan te betrekken. Je kunt best zonder. Tips voor een nieuwe badkamer, zonder je spaarvarken kapot te slaan.

Een paar blikken verf

Het zal je verbazen wat een paar blikken verf al niet voor jouw badkamer kunnen zoen. Voor nog geen 100 euro kun je waarschijnlijk de hele badkamer van een nieuw likje verf voorzien.

Badkamer schilderen

Ben je een beetje creatief en kun je speciale verfrollers gebruiken? Dan geef je jouw badkamer al snel een nieuwe look tegen lage kosten.

Probeer verschillende technieken

Er zijn veel verschillende technieken en soorten verf. Je kunt daarmee een marmeren uitstraling geven. Door de two-tone techniek te gebruiken, geef je direct een heel andere sfeer aan je badkamer.

Wat ook goed werkt is één muur een andere kleur geven dan een andere. Laat je inspireren en adviseren bij een verfhandel of bouwmarkt. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Verander de accessoires

Door het veranderen van de gootsteen en het badkamermeubel en spiegels en lichten te vervangen, geef je jouw badkamer een nieuwe look. Zo kun je bijvoorbeeld een groep spiegels ophangen van verschillende vormen en materialen. Dit geeft een heel andere uitstraling en sfeer.

Speel met licht

Hoewel een badkamer bij voorkeur lekker licht is en misschien zelfs veel daglicht binnen krijgt, kun je met verlichting ook veel sfeer brengen. Spelen met licht is een creatieve manier om dit te bereiken. Dat geldt overigens voor elke ruimte in je huis.

Beter gebruik van muurruimte

Steeds vaker zie je badkamers met planken waarop je decoratieve planten, kleine watervallen, schilderijen en kunstwerkjes vindt. Dit soort accessoires zijn niet langer voorbehouden aan de woonkamer.

Opruimen

Staat jouw badkamerkastje ook vol met oude medicijnen, is jouw badkamer een warboel van make-up en toiletartikelen. Door eens flink de bezem te halen door alle spullen in je badkamer, en alles netjes op te ruimen en organiseren, haal je meer rust naar je badkamer.

Badkamer sfeer met zeep en handdoek

Gebruik leuke rieten mandjes of decoratieve (gesloten) rekjes op een lege muur. Je badkamer wordt er meteen functioneel en georganiseerd van.

Het gaat om details

Een kleine aanpassing kan de badkamer al flink veranderen. Nieuwe verlichting (zelfs gekleurd en dimbaar), nieuwe frisse kleuren, handdoeken in dezelfde tinten, heerlijk ruikende zeepjes. Het zijn goedkope toevoegingen die je badkamer een nieuwe uitstraling geeft.