Badkamer verbouwen; drie redenen

Overweeg je om in je huis te gaan renoveren of verbouwen? De badkamer is waarschijnlijk de beste ruimte die hiervoor in aanmerking komt. Of je nu het huis wilt verkopen, of je eigen woongenot wilt vergroten; een badkamer verbouwen geeft op beide vlakken een hoog rendement.

Renoveren badkamer goede keus

Als een badkamer of keuken wordt verbouwd, gaat de waarde van je huis omhoog. Als je in het huis wilt blijven wonen blijft de waardeverhoging natuurlijk ook, maar het is zeker een goed idee als je van plan bent om het huis op korte termijn te verkopen.

Het renoveren van je badkamer is dus altijd een goed idee. Het heeft veel voordelen. In dit artikel bespreek ik drie belangrijke redenen om je badkamer te renoveren.

Reden 1; vergroot je woongenot

Iedereen heeft een badkamer nodig. Het is een noodzakelijke ruimte in elke woning. Toch is een badkamer niet alleen een ruimte om jezelf even snel te verzorgen. Het is bij uitstek de plek om tot rust te komen.

Ontspannen en verjongen is voor velen iets dat buiten de deur moet gebeuren. Als je de mogelijkheid hebt, waarom richt je de badkamer dan niet zo in dat je in je eigen woning diezelfde ontspanning kunt beleven.

Luxe badkamer maken

Plaats een ontspannend bubbelbad in je badkamer. Is dit te prijzig? Er zijn ook tal van oplossingen die van je douche een ware spa maken, zoals een wellness douche met masserende douchekoppen en kalmerende waterstralen.

Wellness douche

De dagelijkse routine van het aanbrengen van make-up kan tot een verkwikkende en rustgevende ervaring worden verheven, als je de badkamer ervoor inricht. Relax in het bubbelbad terwijl een gezichtsmasker zijn werk doet.

Reden 2; vergroot de verkoopwaarde

Wil je jouw woning voor een zo hoog mogelijk bedrag verkopen? Geef dan de renovatie van badkamer of keuken de hoogste prioriteit. Als een potentiƫle koper in je vernieuwde keuken of badkamer rondkijkt, is de kans groter dat de koper toehapt en een hoger bod doet.

Het werk is al gedaan

De nieuwe bewoners van je huis zullen zich realiseren dat ze, als ze jouw huis kopen, zelf geen rommelige en stressvolle renovatie meer hoeven te doen. Dat kan een cruciale rol gaan spelen als ze twijfelen tussen verschillende woningen.

Het verbouwen van een keuken en badkamer voegt veel waarde toe aan je woning.

Reden 3; start met opwaarderen

Als je een badkamer gaat renoveren, dan kun je de badkamer weer laten passen bij je huidige gezinssituatie. Kleine kinderen hebben nu eenmaal andere behoeften dan puberende tieners.

Eisen aan badkamer wijzigen voortdurend

Je gezin stelt in de loop van de tijd steeds andere eisen aan je woning. Daarnaast geeft het je de mogelijkheid om te verduurzamen. Je kunt de badkamer ecologisch verbouwen zodat het weer jaren mee kan.

Waterbesparing en zuinig omgaan met energie zijn onderwerpen die voor jezelf direct voordeel opleveren, maar ook bij verkoop goede argumenten zijn om voor een bepaalde woning te kiezen.

Houd rekening met toekomstige bewoners

Ook het aanpassen van je badkamer aan toekomstige bewoners kan op die manier meer waarde geven. Staat je huis al een tijd te koop en komen er steeds jonge gezinnen kijken? Pas je badkamer dan aan, zodat die geschikt is voor de situatie van de nieuwe bewoners.

Dit zijn drie goede redenen om aan de slag te gaan met het renoveren van je badkamer.